tededΗ ομάδα του H-Ug μίλησε στο TedEd Club στη Χαλκίδα το Σάββατο 29 Απριλίου 2017. Την εκδήλωση διοργάνωσε το φροντιστήριο ξένων γλωσσών ELC Anyfadis, πιστοποιημένο κέντρο για την διεθνούς αναγνωρισμένη πλατφόρμα TedEd Clubs. To TedED είναι μια πρωτοβουλία της πλατφόρμας TED για τη νεολαία και την εκπαίδευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο «Περί Τεχνών» στη Χαλκίδα και παρευρέθηκαν περίπου 150 άτομα.

Η ομάδα του H-Ug μίλησε για τον τρόπο που καταφέρανε να συνδυάσουνε τα ταξίδια και τον εθελοντισμό, δημιουργώντας το H-Ug Project. Όπως δήλωσε η ομάδα του H-Ug: “Δύο λέξεις μας αντιπροσωπεύουν: Ταξίδια και Εθελοντισμός. Όταν ταξιδεύουμε, στόχος μας δεν είναι μόνο να γνωρίσουμε καινούργια μέρη και πολιτισμούς αλλά και να προσφέρουμε. Μέσα από τα εθελοντικά ταξίδια προσφέρουμε όχι μόνο στους άλλους αλλά και σε εμάς. Έτσι ακριβώς συμβαίνει με εμάς και το H-Ug Project. Το H-Ug Project στην αρχή ήταν απλά μια ιδέα, η αφορμή για ένα ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα και ήπειρο. Στην συνέχεια όμως αυτή η ιδέα εξελίχθηκε στο H-Ug project. Τελικά αυτό είναι το πάθος μας: το H-Ug Project, ένα εθελοντικό ταξίδι, η μόνη διαφορά με αυτό το ταξίδι είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε και που θα τελειώσει.”.

Στην εκδήλωση όμως, κεντρικό ρόλο είχαν οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν τα ενδιαφέροντα τους με αρκετά διαδραστικό τρόπο. Επιπροσθέτως, Η Susana Abigador μίλησε για την υγεία των συναισθημάτων μας, τις σκέψεις και το σώμα μας και η εκδήλωση έκλεισε με μια ζωγραφήγηση από τη Λήδα Βαρβαρούση. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η ομάδα του H-Ug Project είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συμμετέχοντες και να τους ενημερώσει περαιτέρω.

4Στις 24/04/2017 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του H-Ug Project στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Le Mans της Γαλλίας. 31 συμμετέχοντες από Γαλλία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία και Παλαιστίνη είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον Κωνσταντίνο και να ενημερωθούν για το H-Ug Project. Ευχαριστούμε θερμά την ΜΚΟ “Condordia” για τη συνεργασία. Η δραστηριότητα περιείχε, παρουσίαση με θέμα την αξία του εθελοντισμού, το H-Ug Project και το H-Ug εντός Βαλκανίων και συνέχισε με προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας». Ακόμη, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τον τοπικό καφέ από την Ουγκάντα “Love and Hope Monde”.

Σχόλια από τους συμμετέχοντες:

Alba, 23 χρόνων από την Ισπανία: “Το να δίνεις αγάπη και εκπαίδευση δίνει δύναμη και ελπίδα. Το H-Ug Project στοχεύει το να συνεισφέρει στο να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για όλους στο μέλλον”

Kris, 24 χρόνων από την Εσθονία: “Το H-Ug αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και πόσο χρειάζεται ειδικά σε μέρη όπως η Ουγκάντα”

Ahmet, 20 χρόνων από την Παλαιστίνη: “Η εκπαίδευση είναι ένα δυνατό όπλο, εαν οι άνθρωποι το έχουν, θα είναι πάντα εξοπλισμένοι και δυνατοί”

Victoire, 24 χρόνων από τη Γαλλία: “Ένα όμορφο πρόγραμμα για το πιο σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα: εκπαίδευση”

Clarissa, 23 χρόνων από την Ιταλία: “Το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον σχετικά με την ανταλλαγή νέων από την Ουγκάντα για σπουδές στην Ευρώπη”.

4Σήμερα Πέμπτη, 13/04/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Σεντίγιε στο Μαυροβούννιο η εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού».

Ευχαριστούμε θερμά την ΜΚΟ «Activa Zona» για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιωματικές δραστηριότητες, παρουσίαση του H-Ug Project και της αξίας του εθελοντισμού και συνέχισε με προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας». Ομιλητές από Κένυα και Νιγηρία μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους προσωπικές εμπειρίες διαμέσου μιας ζωντανής βιβλιοθήκης. Η Lina Mkoji και ο Hilary Banks είχαν το ρόλο ζωντανών βιβλίων και μίλησαν για την πορεία της ζωής τους από την Αφρική στην Ευρώπη. Ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητες, δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ διοργανωτών, ζωντανών βιβλίων και παρευρισκομένων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξη!

5Στις 19/04/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νις της Σερβίας η εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού».

Ευχαριστούμε θερμά την ΜΚΟ «Aktilum» για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιωματικές δραστηριότητες, παρουσίαση του H-Ug Project και της αξίας του εθελοντισμού και συνέχισε με προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας». Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα “No walls, more words” από τον ιδρυτή της ιταλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ΙPA. Η Lina Mkoji, ο Hilary Banks και ο Marco-Valerio Bataglia είχαν το ρόλο ζωντανών βιβλίων και μέσω της ζωντανής βιβλιοθήκης διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους και την εξέλιξή τους από την Αφρική στην Ευρώπη αλλά και από την Ευρώπη στην Αφρική. Τέλος, έγινε συλλογή γραφικής ύλης και ανταλλαγή δώρων μεταξύ διοργανωτών και συμμετεχόντων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξη!

3Τη Δευτέρα, 10/04/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας η εκδήλωση με θέμα «Η αξία της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού». Ευχαριστούμε θερμά την ΜΚΟ «SLOGA» για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιωματικές δραστηριότητες, παρουσίαση του H-Ug Project και της αξίας του εθελοντισμού και συνέχισε με προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας». Ομιλητές από Κένυα, Νιγηρία και Ουγκάντα μοιράστηκαν με όλους τους παρευρισκόμενους προσωπικές εμπειρίες διαμέσου μιας ζωντανής βιβλιοθήκης. Η Lina Mkoji, ο Hilary Banks και η Catherine Natako είχαν το ρόλο ζωντανών βιβλίων και μίλησαν για την πορεία της ζωής τους από την Αφρική στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις προγραμμάτων στην Αφρική από δύο ομάδες φοιτητών. Η πρώτη ομάδα φοιτητών, αποτελούμενη από τους Lauren Chan και τον Sil Van De Velde, μίλησε για το ερευνητικό πρόγραμμα “Western Sahara”, το οποίο πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο της Girona στην Ισπανία

(http://www.udg.edu/instituts/Superiord%E2%80%99EstudisTur%C3%ADstics/Inici/Reculldenoticies/tabid/17166/p/55600/language/es-ES/Default.aspx)

και η δεύτερη ομάδα φοιτητών, αποτελούμενη από τους Valentine Durant και Louise Russier μίλησε για το Projet Madagascar 2017 - La Goutte d'Eau

(https://www.facebook.com/projetmada2014/?fref=ts),

το οποίο πραγματοποιείται από τον γαλλικό οργανισμό φοιτητών La Goutte d'Eau. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξη!