Περιγραφή

Το H-Ug project είναι ένα εθελοντικό, εκπαιδευτικό και ανεξάρτητο πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα στην Ουγκάντα από τις 22 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος η ομάδα του H-Ug επισκέφθηκε συνολικά 5 σχολεία και αλληλεπίδρασε με 1400 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιμόρφωσε 100 φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Ndejje, καθώς επίσης συνάντησε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της χώρας. Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερώσει και να παροτρύνει μαθητές όλων των ηλικιών και φοιτητές να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μέσα από ευκαιρίες σπουδών και κατάρτισης που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια της χώρας.

Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με τη μη τυπική εκπαίδευση και τον εναλλακτικό τρόπο μάθησης.

Δραστηριότητες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής κουλτούρας.

Policy Making

Δημιουργία Οδηγού πρόσβασης αλλοδαπών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα σε δέκα βήματα

Παρουσίαση του οδηγού στο Προξενείο της Ελλάδας στην Ουγκάντα

Ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητών για την διαδικασία πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα

Κοινωνία

«Στείλε και εσύ μια αγκαλιά» Αποστολή γραφικής ύλης για τους μαθητές στα δημοτικά σχολεία «Young Comrades- Ειρηναίος Γαλανάκης», «Νικόλαος», «Μόντε» και «Wobulenzi City Parent» και στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Μόντε

Συνεργασίες

Δικτύωση Ελλάδας – Ουγκάντας

Πληροφορίες για προγράμματα και ευκαιρίες ανταλλαγής φοιτητών μέσω του Erasmus+

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+ Intra Africa

 
0Μαθητεσ α/θμιασ εκπαιδευσησ
0μαθητεσ β/θμιασ εκπαιδευσησ
0φοιτητεσ & ακαδημαϊκο προσωπικο
0ημερεσ
0περιοχεσ
0χωρα

Η ομάδα

marilena

Μαριλένα Μαραγκού

Εργάζομαι ως Project Manager Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είμαι πτυχιούχος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς κατέχω και μεταπτυχιακό τίτλο Διεθνούς Marketing από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω συμμετάσχει σε αρκετά εθελοντικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέσα από τις ευκαιρίες σπουδών και κατάρτισης είχα την ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό, να έρθω σε επαφή με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους και να καταρρίψω κάθε προκατάληψη. Μεγάλη μου αγάπη αποτελούν οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια. Μιλάω πέντε γλώσσες και προσπαθώ μέσα από τα ταξίδια να προσφέρω. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 40 χώρες σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

“Στην αρχή ήταν απλά μια ιδέα, η αφορμή για ένα ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα και ήπειρο. Στην συνέχεια όμως αυτή η ιδέα εξελίχθηκε στο H-Ug project. Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από ένα απλό ταξίδι. Γνωρίζοντας τις ανάγκες από μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν ή βρέθηκαν εκεί, πιστέψαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε αρκετά σε αυτή τη χώρα. Από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί να μην το κάνεις; Όταν μπορείς να συνεισφέρεις με οποιοδήποτε τρόπο, γιατί δεν το προσπαθείς;

Αυτό το όμορφο ταξίδι ήταν μόνο η αρχή για εμάς και για όσα θα ακολουθήσουν. Σημασία έχει τι κάνουμε από εδώ και πέρα, αυτή η εμπειρία αποτέλεσε έμπνευση για να κάνουμε κάτι παραπάνω και να συνεχίσουμε αυτή τη δράση.”

konstantinos

Κωνσταντίνος-Λουκιανός Μαραγκός

Μετά από την φοίτηση μου στο Ε.Κ.Π.Α. στο τμήμα κλασικής φιλολογίας, αποφάσισα να δοκιμάσω την εμπειρία του εξωτερικού. Με πυξίδα το πρόγραμμα Erasmus+ και μοχλό την δίψα μου για νέες καταστάσεις, βρέθηκα στην κοσμοπολίτικη Βιέννη, όπου για 9 μήνες εργάστηκα ως βοηθός έρευνας στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης μέσω υποτροφίας. Πάθος μου ανέκαθεν τα ταξίδια, τα προγράμματα ανταλλαγής νέων, οι ξένες γλώσσες, οι γνωριμίες με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, η επαφή με νέους πολιτισμούς και άλλες κουλτούρες, ο αθλητισμός και ο ακτιβισμός. Από τον Σεπτέμβρη του 2016 σπουδάζω στο Erasmus Mundus European Master in Tourism Management, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

“Το H-Ug project ήταν αρχικά μια τεράστια πρόκληση για μένα. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε την υλοποίησή του, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πυρετωδώς. Η φλόγα φούντωνε μέσα μου κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Είναι η απόδειξη του ότι όλα ξεκινάνε από μια ιδέα. Μια μεγάλη ιδέα. Σε εποχές ηθικής κρίσης, σαν αυτή που διανύουμε και σε εποχές που τα ιδανικά και οι αξίες τείνουν να εξαφανιστούν, οφείλουμε να δηλώσουμε παρόντες και να φωνάξουμε.

Το H-Ug project με βοήθησε να καταλάβω ποιος πραγματικά είμαι. Μου άνοιξε τα μάτια και με οδήγησε σε νέες σκέψεις και όνειρα. Το πιο σημαντικό μάθημα που πήρα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και της εν γένει εμπειρίας μου στην Ουγκάντα είναι ότι τα υλικά αγαθά δε φέρνουν την ευτυχία. Δυστυχώς δεν εκτιμάμε αυτά που έχουμε και θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα, τα οποία για άλλους είναι ζητούμενα.

Το H-Ug αποτελεί την αρχή για κάτι μεγάλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε τοπικές κοινωνίες μέσω της εκπαίδευσης.”

Δημοσιεύσεις

Τις εμπειρίες του από την Ουγκάντα μεταφέρουν στα Βαλκάνια δύο Έλληνες

03/04/2017 - To H-Ug project ταξιδεύει...

Το H-Ug Project ταξιδεύει εντός Βαλκανίων

mic

Μαριλένα & Κωνσταντίνος Μαραγκός: Δύο αδέλφια από την Ελλάδα προσφέρουν αγκαλιά γνώσης στον κόσμο της Ουγκάντα

15/01/2017 - Interview: Άκης Αδαμόπουλος

Συνεργασία του ΠΑΠΕΙ με το πανεπιστήμιο Ndejje - Γέφυρα Ελλάδας-Αφρικής στην εκπαίδευση με πρωτοβουλία δύο Ελλήνων

03/08/2016

Δυο αδέλφια πήγαν να πολεμήσουν στην Ουγκάντα με όπλα τους λίγα στιλό, τετράδια και αγάπη

03/08/2016

Konstantinos and Marilena visit Ndejje University

Ndejje University

Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα εκπαίδευσης από δύο ελληνόπουλα στην Αφρική

Ethnos.gr

Γέφυρα παιδείας και πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας - Ουγκάντας

της Ιωάννας Φωτιάδη - 08/07/2016

Tο H-Ug Project – Help Uganda εν εξελίξει

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εταίρους για το πρόγραμμα: HUg - Help Uganda 2016

10/06/2016 - Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

Μια μεγάλη αγκαλιά από την Καλλιθέα στην...Ουγκάντα

05/07/2016

Δύο εθελοντές στο χωριό Monde της Ουγκάντα

05/07/2016

Ταξίδι στα βάθη της Αφρικής - The H-Ug Project

Ευχαριστούμε για την Στήριξη

thanks
 

Επικοινωνία

  • +30.6951634197  & +30.6947980665
  • hug.helpuganda@gmail.com
  • Facebook: HUgProject2016